Álom esküvő,

álom tortadísz

gallery/logo
Mi az a sziluet tortadísz, honnan származik és hogyan készül?

A sziluett esküvői tortadísz– mint megannyi kedvelt vagy kevésbé kedvelt divat, újítás, ötlet ne adj Isten hóbort – a tengerentúlról érkezett Európába és lassan hazánkat is meghódítja.

 

A sziluett szó jelentése: valaminek az árnyképe. Tökéletesen találó név, hiszen főleg fekete színben olyan, mintha tényleg az árnyékát látnánk a jelenetnek.

Eredetileg otthon, kézzel kartonból ollóval vágták ki maguknak a dekorációt az ügyesebb kézzel megáldott háziasszonyok, és a kivágott mintákkal díszítették, dekorálták ünnepi asztalukat, falakat. Ezeket a dekorációkat (nem kevés munka árán) aztán különböző mintákkal, színekkel tettek még látványosabbá. 

Ahogy nőtt az igény az egyre szebb, bonyolultabb, tartósabb díszek készítésére, úgy szorult a háttérbe a karton és az olló, és vette át helyüket az akril és a fa, valamint a grafikai program és a lézervágó berendezés.

 

Hogyan készül egy modern, egyedi sziluett torta- vagy asztaldísz?

Először – és az a legfontosabb – meghallgatjuk a jövendő pár elképzelését a díszről. Itt megtudjuk, hogy milyen színben, anyagban és minta- valamint formavilágban gondolkoznak. Szeretnének-e nevet, neveket, esetleg dátumot a díszre. Van-e konkrét elképzelés, pl.: a menyasszony 25cm-el alacsonyabb, mint a vőlegény és rövid haja van, a vőlegénynek meg egy kicsit piknikus az alkata, stb.

Másodszor tisztázni kell a torta és így a tortadísz lehetséges méreteit.
Ez nagyon fontos, a pontos méret nélkül nem tudjuk elkezdeni a tervezést.
Ha már mindnet tudunk az elképzelésekről és a tortáról, készítünk egy árajánlatot, amelynek elfogadása után indulhat maga a munka.

Egy számítógépes program segítségével elkészítjük a dísz tervet.

Attól függően, hogy mennyire volt egyértelmű a feladat meghatározása,
1-4 darab látványtervet készítünk, amelyet elküldünk a megrendelőnek.
A megrendelő visszajelzései alapján, addig finomítjuk a tervet, amíg az 100%-ban meg nem felel az elképzeléseknek.

A jóváhagyott tervet azután átalakítjuk a lézervágó gép számára értelmezhető adatokká, és kivágjuk a formát.

A kivágott díszről eltávolíjuk a gyári védőfóliákat. Ezt és minden ezutáni műveletet csak fehér kesztyűben végzünk, hogy a díszeken semmilyen ujjlenyomat ne legyen.

Amenyiben fából készült a dísz, úgy ez után csiszoljuk azt, majd természetes gyanta alapú narancsolajjal kezeljük. Ettől a fa természetes szépsége még jobban kiemelkerik, illetve védi is a díszt, valamint kellemes narancs illata lesz (ez sajnos idővel elmúlik…). 

 

Ha glitteres arany vagy ezüst színű lesz a dísz, akkor most fetjük azt le, majd szárítjuk.

A díszeket gondosan csomagoljuk, majd átadjuk az ügyfél által választott futárszolgálatnak.

gallery/asdsads
gallery/v1_4
gallery/képkivágásff
gallery/dsc_0017
gallery/dsc_0022
gallery/2016-03-23_151824
gallery/2016-05-02_192807